Multicopters en drones

Reely drones en quadrocopters

We worden vaak geconfronteerd met nieuwsberichten over drones. Zelden over quadrocopters, terwijl deze eigenlijk net zo goed gebruikt hadden kunnen worden. Reely voorziet in beide machines.

De drones, de quadrocopter en de multicopters van Reely
Speelgoed is er voor kinderen. Games zijn er voor de jongeren. Maar waar moeten de volwassenen naartoe als ze graag willen spelen? Wat mogen zij als speelgoed wel en niet bezitten? Heel wat volwassenen hebben zich op de modelbouw gestort of hebben hun treincollectie uit hun jeugd verder uitgebreid.
Een heel nieuw ‘speelgebied’ ontwikkelt zich langzaam op het gebied van de helikopters, de drones, de veelzijdige helikopters. Het laten vliegen, stunten en op allerlei plekken laten landen van een kleine, maar daarom zeker niet minder wendbare en bestuurbare, helikopter is een rage aan het worden.

Inmiddels kunt u veel verder gaan. Alhoewel het aan te bevelen is om met een goedkopere helikopter te oefenen om zo kosten te voorkomen. Inmiddels zijn er ook helikopters te krijgen die vier schroeven hebben. Die daardoor op de meest gekke plekken kunnen landen en opstijgen en die ook nog wendbaarder zijn. Dit is werkelijk te gek om mee te werken en het trekt veel bekijks, want de helikopter is en blijft iets wat mensen direct aanspreekt en nog steeds verbaast. Lijkt hij op een mug of eerder op een haai, want de vorm van beide dieren is terug te vinden in de helikoptervormen.

Zelf bouwen
Het begint uiteraard bij het zelf bouwen van een model. Nadat de keuze bepaald is en de helikopter, quadrocopter of een van de multicopters gekozen is, begint alles met het zorgvuldig in elkaar zetten. Met de eerst test of alles werkt en dan de eerste testvlucht. Dat is het echte werk. Dat is puur genieten.
Bij weer en wind, bij zonneschijn of regen, bij sneeuw en vorst, er is geen weertype te bedenken waar u niet met een helikopter kunt vliegen, want bij slecht weer bent ude redder in nood. Bij sneeuw komt u mensen van de berg halen. Bij zonneschijn bent u stuntvlieger. Er zijn zoveel mogelijkheden.

Daarnaast is het ook leuk met uw partner, zoon of dochter, of allemaal samen, te gaan ‘vliegen’. Ieder zijn of haar helikopter, quadrocopter of alle multicopters en dan doen alsof de Thunderbirds in actie zijn of door elkaar heen stunten.

Wat u ook wilt, Reely biedt de prachtigste modellen, heeft alle onderdelen op voorraad voor het geval dat nodig zou zijn en helpt zo die volwassenen die graag spelen om dat te kunnen doen. Kijk maar eens naar de 450 ARF QC09 of de Blade 350 QX RTF, die beide ongekende vliegeigenschappen combineren met een prachtig uiterlijk. Maar dat is natuurlijk niet alles. Er is nog zoveel meer te zien.