Om te vliegen

Reely biedt hoogwaardige mobiliteitsmodellen, zoals autoís, boten en vliegtuigen. Reely Vliegen in het bijzonder levert gedetailleerde modellen vliegtuigen en helikopters. Deze modellen kunt u zelf in elkaar zetten. Ook kunt u zelf kiezen voor andere onderdelen, om uw modelvliegtuig of ñhelikopter te personaliseren. De onderdelen zijn ook als reserveonderdeel te gebruiken.

Complete modellen
Er zijn volledige modellen vliegtuigen en helikopters beschikbaar, die compleet worden geleverd. Deze werken met afstandsbediening op batterijen. De goedkopere, instapmodellen zijn geschikt voor beginnende ëvliegersí en zijn eenvoudig te besturen. Ideaal om te oefenen. De duurdere modellen bieden meer functionaliteit en vermogen en hebben daarom meer kanalen en bedieningsparameters. Deze zijn daarom geschikter voor modelpiloten met meer ervaring.

Aandrijving
Er zijn twee soorten motoren voor modelvliegtuigen en -helikopters. Het meest gebruikt zijn de elektromotoren, deze zijn goedkoop in gebruik en kunnen eenvoudig worden opgeladen. Daarnaast zijn benzinemotoren erg populair, vanwege het realistische geluid.

Brandstof en brandstoftanks
Voor de modellen op benzine zijn verschillende brandstoftanks beschikbaar. Let bij het kiezen van een brandstoftank op het formaat. Een te grote tank verzwaart het vliegtuig of de helikopter, wat een negatieve invloed heeft op de vliegprestaties. Een te kleine tank hiertegen, zorgt ervoor dat de vliegtijd wordt beperkt. Ook zijn er speciale tanks beschikbaar voor stuntmodellen. Voor het tanken van brandstof biedt Reely brandstofslangen, om de brandstof zonder lekken in de tank te pompen.

Propellers en spinners
Voor beginnersmodellen zijn aparte propellers beschikbaar, welke eenvoudiger te besturen zijn en een goede luchtstabiliteit bieden. Bij het kiezen voor een propeller voor het vliegtuig moet de boring van de propeller aansluiten op uw model en de spinner ervan. In principe zijn propellers voor zowel elektromotoren als benzinemotoren geschikt, maar het is aan te raden dit altijd na te gaan.

Wielen en landingsgestel
Voor de modelvliegtuigen zijn er verschillende wielen verkrijgbaar. Van wielen met aluminium velgen die zeer sterk zijn, tot lichtgewicht wielen die de vliegeigenschappen doen verbeteren. Er zijn schuimrubberen banden, maar ook luchtbanden. Het voordeel van luchtbanden is dat deze niet massief zijn en hierdoor lichter zijn, maar ook meer veerkracht hebben tijdens te landing.

Intrekbare landingsgestellen zijn ideaal voor vliegtuigen, omdat deze de aerodynamica in de lucht niet negatief beÔnvloeden. Landingsgestellen die niet intrekbaar zijn, zorgen voor meer luchtweerstand en maken het toestel windgevoelig.

Cockpitaccessoires
Om uw vliegtuig of helikopter nog realistischer te maken, zijn er diverse accessoires beschikbaar. Zo zijn er verschillende modelpiloten verkrijgbaar en kan het plaatsen van een 3-dimensionaal bedieningspaneel zeker toegevoegde waarde bieden.