Om te varen

Reely is een vooraanstaand merk op het gebied van modelbouw. Zo levert Reely modelautoís, modelvliegtuigen, helikopters en modelboten. Alle hierbij behorende onderdelen behoren ook tot het assortiment. Zo is het mogelijk om zelf bijvoorbeeld uw auto, boot of helikopter te bouwen. Hier leest u alles over Reely varen, de mogelijkheden en de belangrijkste onderdelen voor modelboten.

Reely varen
Reely varen biedt alle modellen die zich in het water voortbewegen. Denk hierbij niet alleen aan schepen, maar ook onderzeeÎrs, reddingsboten en speedboten behoren tot het brede assortiment.

Aandrijving
De borstelloze elektromotoren van Reely staan bijzonder goed bekend. Ze zijn krachtig, betrouwbaar en bieden een zeer passende aandrijving voor modelboten. De borstelloze motoren (serie: Brushless) zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en sterkten. Houd bij de aanschaf van de motor rekening met de gewenste snelheid, vaarruimte en de omvang van de boot. Indien de motor ter vervanging wordt gebruikt, is vervanging door een gelijkwaardige motor aan te bevelen.
Om de kracht van de motor over te brengen, zijn er flexibele aandrijfassen verkrijgbaar. Deze aandrijfassen zijn in te korten, zodat deze in elke boot passen. Hoe sterker de motor, hoe sterker de as moet zijn om de krachten van de motor te kunnen verdragen.

Regelaars
Er zijn regelaars voor zowel borstelmotoren als borstelloze motoren. Let bij aanschaf goed of er voor het juiste model is gekozen. De regelaar die te koop zijn kunnen als vervanging dienen en zijn compleet, inclusief alle benodigde bekabeling. Let op of de stroomsterkte (A) aansluit bij de motor.

Schroeven
Er zijn verschillende schroeven beschikbaar, met 2 of 3 bladen. Een schroef van carbon biedt een optimale mix van stevigheid en gewicht. Deze zijn lichter dan andere schroeven. Er zijn schroeven die specifiek gemaakt zijn om bij een bepaalde motorserie aan te sluiten. Indien hiervoor gekozen wordt, is er altijd een optimale aansluiting van de schroef op de motor. Voor hoge vermogens zijn aparte schroeven beschikbaar. Deze zijn bestand tegen grotere vermogens en zullen niet sneller slijten, ondanks de grotere krachten die op de schroef komen te staan.

Decoratie en accessoires
Verschillende afstandsbedieningen zijn beschikbaar. Kies de voor u meest passende afstandsbediening, zodat de besturing soepel verloopt. De afstandsbedieningen zijn radiografisch, zodat er geen kabels tussen de afstandsbediening en de boot lopen. Wel zo veilig door het water.
Om de boot compleet te maken, zijn er tig decoratiemogelijkheden. Het is mogelijk om er (elektrisch beweegbare) poppen op te zetten, om de sfeer van een echt schip na te bootsen. De poppen zijn in vele soorten verkrijgbaar. Vlaggen van landen en zeilen voor op de boot geven het schip een eigen karakter en nationaliteit. Voor in het water zijn er boeien beschikbaar. Zo kan de vaarroute duidelijk worden uitgezet.